Radonjić: SDT formiralo predmet povodom navoda o Artanu Kurtiju
Vukas Radonjić

Radonjić: SDT formiralo predmet povodom navoda o Artanu Kurtiju

Ministar pravde Andrej Milović dostavio je Specijalnom državnom tužilaštvu podnesak zbog "nezakonitog brisanja smijenjenog generalnog inspektora Agencije za bezbjednost Artana Kurtija iz kaznene evidencije", nakon čega je SDT formiralo krivični predmet.
"Podnesak ministra pravde je danas primljen i po njemu je formiran krivični predmet radi utvrđivanja osnova sumnje da je učinjeno krivično djelo iz stvarne nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva", naveo je državni tužilac upućen na rad u SDT Vukas Radonjić. 
 
Vlada Crne Gore smijenila je na jučerašnjoj sjednici generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Artana Kurtija, a ministar pravde Andrej Milović danas je Specijalnom tužilaštvu uputito nformaciju o nezakonitom brisanju Kurtija iz kaznene evidencije.   

Vlada premijera Dritana Abazovića je u julu prošle godine imenovala Kurtija za generalnog inspektora ANB-a.

Kako nezvanično prenosi portal Dan, u dokumentu koji je upućen SDT-u ministar pravde Andrej Milović navodi da su na osnovu uvida u kompletirane spise predmeta za Artana Kurija, u postupku njegove rehabilitacije kao osuđenog, službenice tog ministarstva T.P. i N.R. izvršile nezakonito brisanje kazne iz Registra kaznene evidencije i da je za to morao znati doskorašnji ministar Marko Kovač.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.