Đoković sedmi put slavio u Parizu i osvojio 40. masters titulu

Đoković sedmi put slavio u Parizu i osvojio 40. masters titulu

Sedmi put Novak Đoković krunisan je u Parizu - najbolji teniser svijeta u finalu je odigrao najbolji meč na turniru i savladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:4, 6:3 za sat i 38 minuta i osvojio jubilarnu 40. masters titulu, a ukupno 97. u karijeri.

Za razliku od mečeva protiv Talona Grikspora, Holgera Runea i Andreja Rubljova u kojima se mučio, ali je uspio da pronađe način da trijumfuje protiv Dimitrova je Novak kontrolisao meč i svi udarci su ga veoma dobro služili, a posebno servis.

U prvom setu Novak je napravio brejk u sedmom gemu koji mu je bio dovoljan da ga riješi u svoju korist, da bi u drugom do brejka stigao u petom gemu, a onda bio siguran u svojim servis gemovima i 12. put dobio Dimitrova u 13. međusobnom duelu. 

Za potvrdu da mu nema premca. Novak Đoković nastavlja zlatnim slovima da ispisuje stranice teniske istorije. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.