Ukrajina podgila optužnicu protiv patrijarha Kirila
Patrijarh Kiril

Ukrajina podgila optužnicu protiv patrijarha Kirila

Ukrajina je danas protiv ruskog patrijarha Kirila podigla optužnicu u odsustvu, saopštila je kancelarija Generalnog tužioca Ukrajine.

Ukrajinsko tužilaštvo je navelo da je ruski patrijarh “optužen za zadiranje u teritorijalni integritet i nepovredivost Ukrajine”.

Prema podacima iz istrage koju je sprovela Služba bezbjednosti Ukrajine, on je “dio najužeg kruga ruskog najvišeg vojno-političkog rukovodstva i jedan je od prvih koji je javno podržao sveobuhvatni rat protiv Ukrajine”, prenosi agencija Unian.

Ranije je ukrajinsko tužilaštvo više puta podizalo optužnice u odsustvu protiv zvaničnika Rusije, ali to nije imalo posljedica, navodi agencija RIA Novosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.