Gorčević: Vlada odlučna da ispuni uslove za članstvo u EU
Maida Gorčević

Gorčević: Vlada odlučna da ispuni uslove za članstvo u EU

Crnogorska Vlada je odlučna da, zajedno sa parlamentarnom većinom, ubrza reforme i u najkraćem vremenskom periodu ispuni potrebne uslove za članstvo u Evropskoj uniji (EU), rekla je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Gorčević je, tokom razgovora sa šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom, kazala da je integracija u EU jedan od ključnih prioriteta 44. Vlade. “Odlučni smo da, zajedno sa parlamentarnom većinom, ubrzamo reforme i u najkraćem vremenskom periodu ispunimo potrebne uslove koji će našoj državi omogućiti da zauzme ravnopravno mjesto u evropskoj porodici“, poručila je Gorčević.

Kako je saopšteno, Gorčević i Popa su se saglasile o važnosti nastavka kontinuirane podrške EU, kako u dijelu jačanja administrativnih kapaciteta, tako i u sprovođenju obaveza i dostupnih EU fondova.

Gorčević je kazala da će Vlada, zajedno sa zakonodavnom i sudskom granom vlasti, uz dijalog i saradnju sa civilnim sektorom, raditi na ubrzanju evropskog puta.

“Snažna podrška građana i njihova jasno izražena očekivanja da Crna Gora bude sljedeća članica EU, dodatno nas obavezuju da u najkraćem roku i na najbolji način ostvarimo rezultate iz evropske agende“, kazala je Gorčević.

Ona je zahvalila Popi na dosadašnjoj podršci EU i Delegacije u pregovaračkom procesu, istakavši uvjerenje da će ta saradnja u narednom periodu biti još produktivnija.

Popa je podsjetila je da je proširenje jedan od prioriteta EU i izrazila očekivanje da će Vlada posvećenost evropskom putu pokazati konkretnim rezultatima na terenu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.