Ćulafić: Injac zaboravila i na studente
Stefan Ćulafić, Foto: DPS

Ćulafić: Injac zaboravila i na studente

Nakon što je na prethodnoj sjednici Skupštine Glavnog grada dala negativno mišljenje “zabrinuta” zbog finansijskih efekata Odluke o naknadi troškova postupka medicinski potpomognute oplodnje, što je skupštinska većina iskoristila da ne podrži odluku čiji su predlagači odbornički klubovi opozicije, a koja je za cilj imala pomoć parovima u Podgorici koji imaju problema sa začećem djece i na taj način faktički “zaboravila” na parove koji se bore sa neplodnošću, gradonačelnica Injac je očigledno zaboravila i na najbolje podgoričke učenike studente, saopštio je danas dr Stefan Ćulafić, odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada.

Skupština Glavnog grada je podsjeća na prijedlog tadašnjeg gradonačelnika Vukovića, 2019. godine donijela Odluku o uslovima, načinu i postupku za dodjelu stipendija i nagrada za učenike i studente.

“Svake godine putem javnog konkursa koji je uredno raspisivan od 2019. do 2022. godine (a posljednji 19. septembra 2022. godine) na desetine najboljih učenika i studenata se takmičilo za ove prestižne stipendije i nagrade. Na ovaj način najbolji podgorički đaci i studenti dobijali su satisfakciju sa ostvarene rezultate i dalji podstrek za još bolji trud i uspjeh u školovanju“, dodaje Ćulafić.

Poručuje da ove godine to nažalost nije slučaj, jer na današnji dan, javni konkurs nije ni u najavi.

“Iako po bi po svojoj vokaciji trebala pokazati brigu o studentima, i znati da vrednuje njihovo znanje i da im bude podsticaj i motivacija da iznova i iznova pobjeđuju sebe i budu bolji, gradonačelnica Injac u potpunosti marginalizuje studente i učenike u Podgorici. Slični javni konkursi već su raspisani, širom Crne Gore, pa i u opštinama u kojima su na vlasti partijske kolege i koalicioni partneri g-đe Injac“, ističe Ćulafić.

Kazao je da je on kao univerzitetski profesor i neko ko svakodnevno radi kako sa studentima, tako i sa učenicima, želi da im pružim podršku i traži od njih da se bore za svoja prava, a u tome će imati potporu kompletnog odborničkog kluba Demokratske partije socijalista.

“ Mi ćemo, kao njihovi predstavnici u Skupštini Glavnog grada u najskorijem roku predložiti konkretne mjere za poboljšanje materijalnog statusa naših najboljih učenika i studenata“, zaključio je Ćulafić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.