Političke maske i kurioziteti
Hristina Janković

Političke maske i kurioziteti

Prije par godina, tačnije 2017. godine, na pitanje novinara Tucker Carslona upućeno tadašnjem predsjedniku SAD-a Donaldu Trampu: “Recimo da je napadnuta Crna Gora koja je ušla u NATO, zašto bi moj sin išao da brani tu zemlju od (ruskog) napada?“

Tramp je objasnio da su Crnogorci agresivni, i da mogu biti još agresivniji i da smo već u Trećem svetskom ratu.

Situacija u našoj nam dragoj “zemljici“ kako je tada nazvao pomenuti novinar, zaista je slična agresiji duhovnog tipa uz “aminovanje“ Rusko - Srpske diktature.

To što je popis odložen i što pojedini iz vladajuće strukture kažu da su za Crnu Goru jer su oni Crnogorci svakako je samo politička maska ili kuriozitet.

Predviđanja ruskih analitičar, par godina unazad bila su upravo da su sadašnje granice privremene, te da će se u povoljnim međunarodnim okolnostima stvoriti mogućnost za formiranje pravoslavne federacije. Ovdje su mislili na Crnu Goru i Republiku Srpsku.

Očigledno je taj momenat povoljan za ostvarenje velikog ruskog plana, jer je izvjesno da u Crnoj Gori sada imamo srpsku državnu upravu.

Sva ova predviđanja zapravo odavno postoje, i mi smo na toj mapi samo jedna mala “zemljica“ koju planiraju rusko-srpska bratija “utopiti“ u pravoslavno carstvo.

Rusija je oduvjek igrač koja se držala svojih starih kategorija - pravoslavlja i kulturne ideologije.

Takođe taj mit slovenofilstva, baziran na pravoslavnoj civilizaciji, očito će Crnoj Gori, multietničkoj državi “stati nogom za vrat“

 

Neprijatelj nikada ne kuca, on ulazi i uzima, tako izgleda i u u našoj dragoj nam državi. Duhovna okupacija je počela.

Ono što je kuriozitet u političkom javnom diskursu, jeste što većina političkih suplemenata nam i dalje “maže oči“ da su Crnogoroci i da vole “rnu GOru.

Juče kandidat za ministra vanjskih poslova Filip Ivanović izjavi, da su svi članovi Vlade i njihove partije provevropski orijentisani, a isti je javno pisao da Mitopolija crnogorsko - primorska nikad nije bila autokefalna. Pomenuti je inače bio i ostao vijerni đak upokojenog mitropolita Amfilohija što znači da je kadar Sprske pravoslavne crkve.

Javno se borio protiv ulaska Crne Gore u NATO savez nazivajuhi ih siledžijama. Postavlja se pitanje kako će nam on vodiit javnu politiku?

 

Zašto Crna Gora ne ukine Ministarstvo vanjskih poslova i konačno prizna da ova vlast sa stavovima koje ima, može samo imati zdravu konstelaciju sa Rusijom i Srbijom?

Svi mi kao i mali vrapci znamo kakva nam je sadašnja politička struktura, odnosno ko nam vodi državu i institucije ali čudi da li oni stvarno misle da im vjerujemo?

Autor: Hristina Janković, Kodex

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.