Čelanović o bojkotu popisa: Jednostavno je, nijesam doma
Miloš Čelanović, Foto: SD

Čelanović o bojkotu popisa: Jednostavno je, nijesam doma

Generalni sekretar Socijaldemokrata, Miloš Čelanović, pozvao je u ime te partije građane Crne Gore na bojkot predstojećeg popisa stanovništva.

On stiče da bojkot popisa predstavlja jedini ispravan odgovor na ono što smatra politički ispolitizovanim, fingiranim i unaprijed namještenim procesom popisivanja.

"Određene političke strukture, po nalogu svojih mentora žele izvršiti nacionalni i etnički inženjering iz kojeg bi kasnije pokušali urušiti gradjansku karakter Crne Gore i našu zemlju od gradjanske i multietničke pretvoriti u zemlju nacionalnih torova".

Čelanović argumentuje da bojkotom neće dati legitimitet ovakvom sramnom načinu sprovođenja popisa, posebno u vremenu kada je društveno-politička situacija nestabilna, tenzije su visoke, i kad nisu ispunjeni ni zakonski uslovi za održavanje popisa.

"Nije nam dozvoljeno da budemo dio kontrolnih mehanizama, nisu nam obezbjeđena mjesta u popisnim komisijama, nemamo popisivače, nije nam dozvoljeno da imamo kontolore unosa podataka, nije nam omogućen niti jedan kontrolni mehanizam koji su isti oni tražili na prošlom popisu kada smo mi bili vlast, a oni opozicija, a koji su im tada, kao što je poznato, omogućeni". 

"Jednostavno je, nijesam doma" zaključio je Čelanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.