Orlandić: Od Vraneša i njegovih bljuvotina jedino gori oni koji ga podržavaju
Danilo Orlandić, Foto: SD

Orlandić: Od Vraneša i njegovih bljuvotina jedino gori oni koji ga podržavaju

Pokušaj predsjednika opštine Pljevlja Darija Vraneša da, za sada samo verbalno, etnički očisti Pljevlja, a sve u susret fingiranom popisu stanovništva, predstavlja više nego gnusan čin, ali i pokušaj zastrašujuće manipulacije građanki i građana Pljevalja, navodi se u saopštenju koje potpisuje potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD), Danilo Orlandić, a koje predstavlja reagovanje na izjavu emitovanu u emisiji ”Pljevaljska hronika”, u kojoj predsjednik opštine Pljevlja taj grad naziva gradom "Srba pravoslavaca, Srba katolika i Srba muslimana"..

”Umjesto da kao predsjednik svih građana opštine Pljevlja brani pravo na slobodu vjeroispovjesti, radi na unapređivanju multietničke tolerancije i suzbijanju svih oblika etničke ili vjerske netolerancije i netrpeljivosti, te promoviše suživot i ljudska prava kao jednu od temeljnih tekovina na kojima počiva svako civilizovano društvo, Vraneš je izabrao da se kroz pokušaj posrbljavanja što bolje kotira među svojim političkim saborcima, koji su očigledno nagradili i nastavljaju da podržavaju njegovu servilnost interesima Srbije”, navodi Orlandić.

Poručuje da od Vraneša i njegovih bljuvotina očigledno su gori samo oni koji ga podržavaju.

Posebno dodaje zabrinjava činjenica da potporu iskrivljenom vrijednosnom sistemu koji zagovara i personifikuje Vraneš daju oni koji su omogućili da se on nađe i održi na čelu opštine koja važi za multivjersku i multietničku sredinu, bogatog istorijskog i multikulturalnog nasljeđa.

Orlandić poziva one koji čine vlast u Pljevljima, a deklarativno se zalažu za evropske vrijednosti, suživot, sklad i mir, organe Demokrata, Evrope sad, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA, da se odrede u odnosu na stavove, izjave i postupke Vraneša i spriječe nanošenje dalje štete Pljevljima i svim građankama i građanima koji žive u toj opštini, te im omoguće da uživaju sva ljudska prava u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore.

”Jasno je da Vraneš uoči najavljenog fingiranog popisa stanovništva dobija dodatni prostor da kroz pokušaje da zastrašivanjem i manipulacijom stvori privid o dominaciji jedne etničke grupe, kojoj zasigurno ne pripadaju svi stanovnici Pljevalja.

Ako se svemu navedenom doda činjenica da će Crna Gora uskoro dobiti „novu evropsku većinu”, čiji su konstituenti predstavnici ovakve ideologije, dovodi se u pitanje ne samo građanski karakter i evropska budućnost Crne Gore, već i položaj svih građana naše države, posebno kada se radi o manje brojnim narodima Bošnjacima, Albancima, Muslimanima ili Hrvatima”, zaključio je Orlandić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.