Prosječna plata u Hrvatskoj više od 1.163 eura
Ilustracija

Zavod za statistiku objavio

Prosječna plata u Hrvatskoj više od 1.163 eura

Prosečna neto plata u Hrvatskoj je u avgustu iznosila 1.163 eura, a medijalna neto plata 1.004 eura, saopštio je danas hrvatski Državni zavod za statistiku (DZS).

Kako se navodi na sajtu te organizacije, prosječna neto plata u avgustu je nominalno viša za 1,9 odsto, a realno za 1,4 odsto u odnosu na jul.

Na godišnjem nivou, prosečna plata je nominalno porasla za 16,2 odsto, a realno za 7,8 odsto.

Najveća prosečna neto plata je zabilježena u sektoru avio-saobraćaja i ona iznosi 2.059 eura, a najniža u sektoru proizvodnje odjeće - 747 eura, prenosi Tanjug.

Prosečna avgustovska neto satnica je 6,25 eura.

Prosječna neto plata za period od januara do avgusta 2023. godine iznosi 1.131 eura, što je nominalno više za 12,4 odsto, a realno za 2,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.