Niš: Uhapšena predsjednica suda, sumnjiče je da je osuđenika pustila i zauzvrat dobila – odmor na Zlatiboru
Iilustracija

Niš: Uhapšena predsjednica suda, sumnjiče je da je osuđenika pustila i zauzvrat dobila – odmor na Zlatiboru

Predsjednica suda u Nišu Dragana Ž. uhapšena je danas u akciji MUP zbog sumnje da je izvršila zloupotrebu položaja.

Ona je, kako je saopšteno, kao predsjednik vanraspravnog vijeća ovog suda donijela i potpisala rješenje kojim se usvaja molba za puštanje na uslovnu slobodu osuđenog R. M, a zauzvrat je dobila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru sa svojom porodicom.

Postoje sumnje koje pokazuju da je vaučer uplaćen upravo od strane privrednog društva čiji je vlasnik sin čovjeka koji je pušten na slobodu.

“Postoje osnovi sumnje da je osumnjičena u periodu od februara do avgusta 2023. godine iskoristila svoj službeni položaj predsjjednika Višeg suda u Nišu tako što je po prethodnom obećanju i dogovoru sa osuđenim R.M., kao predsjednik vanraspravnog vijeća Višeg suda u Nišu donela i potpisala rješenje kojim se usvaja molba za puštanje na uslovni otpust osuđenog R.M. da bi za tu službenu radnju primila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru čime je pribavila sebi i članovima svoje porodice imovinsku korist, jer je iskoristila vaučer za boravak u hotelu u trajanju od sedam dana sa porodicom -navodi se u saopštenju Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Visoki savjet sudstva je danas održao sjednicu i donio odluku o ukidanju imuniteta Dragani Ž. odnosno odobrio njeno hapšenje.

Izvor: Agencije

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.