Ministri odbrane NATO-a sjutra o prisustvu na Kosovu
Ilustracija

Ministri odbrane NATO-a sjutra o prisustvu na Kosovu

Ministri odbrane država članica NATO-a sjutra će razgovarati o misijama i operacijama Alijanse, uključujući njihovo prisustvo na Kosovu, rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

Stoltenberg, koji predsjedava sastanku ministara odbrane NATO-a koji je jutros počeo u Briselu, najavio je da će se razgovarati o nizu važnih pitanja, uključujući rat Rusije i Ukrajine.

Kako prenose agencije, on je kazao da će NATO nastaviti da bude uz Ukrajinu, jer je podrška toj državi važna za cijelu Alijansu.

“Ministri odbrane NATO-a će razgovarati danas i sutra. Razgovaraćemo naravno i o Ukrajini. Sastaće se i Kontakt grupa za odbranu Ukrajine, gdje ćemo mobilisati i koordinisati našu vojnu podršku toj državi”, naveo je Stoltenberg.

On je istakao da će se sjutra razgovarati o nizu važnih pitanja, uključujući i prisustvo NATO snaga na Kosovu.

"Sjutra ćemo razgovarati o pitanjima odvraćanja i odbrane. Takođe ćemo razgovarati o misijama i operacijama NATO-a, uključujući naše prisustvo na Kosovu. Vidjeli smo tamo rastuće tenzije i važno je da je NATO povećao svoje prisustvo na Kosovu", rekao je Stoltenberg.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.