Foto: Ministarstvo javne uprave

Venecijanska komisija iznijela mišljenje

"Tehnička Vlada da ne predlaže zakone"

Venecijanska komisija je mišljenja da odredbe Nacrta zakona o Vladi nijesu u suprotnosti sa suštinom Ustava, kao i da nijesu nespojive sa međunarodnim standardima i to je ono što je ključno u ovom procesu, saopštio je ministar javne uprave Maraš Dukaj.

"Sugestije i komentari koje je Venecijanska komisija dala u cilju unapređenja zakonskih odredaba, više su nego dobrodošle i same po sebi su glavni cilj zašto je ovaj Nacrt zakona poslat na mišljenje jednom stručnom tijelu kakvo je Venecijanska komisija. One mogu i treba da budu usvojene i to bez eventualnog bespotrebnog čekanja i odlaganja", ističe Dukaj.

Venecijanska komisija je stava da Vlada u tehničkom mandatu treba da se uzdrži od preduzimanja novih političkih inicijativa i predlaganja novih zakona nakon što izgubi podršku Parlamenta, napominje Dukaj.

Vecenecijanska komisija se, kako je dodao, zahvalila MJU što su inicirali, uključili ih i zatražili mišljenje o Nacrtu zakona.

"Zaključak je da je Zakon o Vladi potreban Crnoj Gori i to što prije, bez obzira na trenutno kompleksnu političku situaciju. Uvjeren sam da mnogi izazovi kroz koje prolazi crnogorsko društvo, posebno u vrijeme dugog tehničkog mandata Vlade, ne bi postojali da već imamo ovaj zakon. To je moguće i naša ključna ocjena nakon sastanaka sa Venecijanskom komisijom", zaključuje Dukaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.