Zelenski: Da li želimo da zaustavimo Putina ili da počnemo Treći svetski rat
Volodmir Zelenski

Zelenski: Da li želimo da zaustavimo Putina ili da počnemo Treći svetski rat

Ukrajinski predsjednik Volodimr Zelenski ponovio je danas da Ukrajina neće ustupiti dio svoje teritorije zarad postizanja mira.

Ukrajinski narod plaća najveću cijenu. Borimo se za našu slobodu, umiremo. I to nije fikcija, nije knjiga. Borimo se stvarno sa jednom nuklearnom državom koja prijeti da će uništiti svijet“, rekao je on, prenosi Nova.rs.

On je izrazio zahvalnost Vašingtonu na vojnoj pomoći od skoro 70 milijardi dolara, ali je dodao da to nije samo podrška Ukrajini.

“SAD podržavaju Ukrajinu finansijski i ja sam im zahvalan zbog toga. Samo mislim da ne podržavaju samo Ukrajinu. Ako Ukrajina padne, Putin će sigurno ići dalje. Šta će SAD uraditi ako Putin stigne do baltičkih država? Ako stigne do poljske granice? A hoće“, naveo je on.

Kako je dodao, svijet mora da odluči da li “želimo da zaustavimo Putina ili da počnemo svjetski rat“.

“Ne možemo da promjenimo Putina. Rusko društvo je izgubilo poštovanje svijeta. Oni su ga izabrali, pa su ga ponovo izabrali i napravili drugog Hitlera. Oni su to uradili“, rekao je Zelenski.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.