Danilović: Skandalozno objašnjenje Savića, Crna Gora je u dubokom tunelu
Goran Danilović

Danilović: Skandalozno objašnjenje Savića, Crna Gora je u dubokom tunelu

- Bizarnije ne može biti! Ono što su do sada mediji prenijili sa pres konferencije održane danas u podgoričkom Višem sudu, je državna sramota, ali je objašnjenje koje je dao Boris Savić, predsjednik te sudske institucije, skandalozno, rekao je danas lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović.

“Tunel je tačno otkriven pod zemljom, a istragom će se utvrditi koji je alat korišćen“, citirao je Savića Danilović.

Zamislite, dodaje lider UCG, da je tunel tačno pod zemljom.

“Zamislite da je popisom otkriveno da gotovo ništa ne nedostaje? “Na dobro sakrivenom mjestu pronađen je otvor tunela, koji je morao biti pravljen duži vremenski period. Uviđaj je završen, ne znamo šta se moglo sve desiti da taj otvor nije primijećen. Nama je najvažnije da smo zatvorili nešto što je predstavljalo opasnost”, istakao je Savić. Bizaran je događaj ali je istovremeno kriminalno opasan, ipak, bizarniji je nastup predsjednika Suda! Kaže čovjek da ne znaju šta se sve moglo desiti da taj otvor nije primijećen“, naglasio je Danilović.

A šta se moglo desiti, upitao je on.

“Neko bi valjda ušao u depo i preturao po deponovanom materijalu i dokazima, zar ne? Možda bi i iznosio po paketić droge za prodaju? Možda bi u depou držao zatvorenike, a možda bi se i uselio sa širom familijom? Predsjednik kaže da je otvor primijećen! Čekajte: je li primijećen ili otkriven? Jesmo li mogli saznati danas zašto taj otvor nije primijećen juče? Kolik je taj otvor“, pita se Danilović.

Dakle, dodaje lider UCG, saznali smo da je neko kopao tunel “tačno ispod zemlje”, da je jedan otvor u depou Višeg suda, ali se ne pominje drugi otvor ili ulaz?

“Ne znamo ni gdje je tunel tačno vodio – šta je pokazala istraga? Da nijesu krtice? Gremlini, možda? Da nijesu patuljci iz Diznijevog crtaća? Možda su nam Rusi prokopali tunel s donje strane, tačno sa Kamčatke? “Nama je najvažnije da smo zatvorili nešto što je predstavljalo opasnost” – ovu genijalnu misao, sentencu iz kriminalističkih otkrivki, vjerovali ili ne, saopštio je naš Boris“, ističe u saopštenju Danilović i dodaje:

“Dakle, sada smo mirni – zatvoren je primijećeni otvor, a da nije joooj nama. Ne može čovjek ni da pomisli šta se sve moglo desiti da to nije zatvoreno? Uhh”.

Možda, kaže Danilović, predsjednik Suda neće da nas “sjekira detaljima i ostaje na nivou nonšalantne znakovitosti ili mističnosti poput Marti Misterija?”

“Kakva je to staloženost i hladnokrvnost? Važno je da smo zatvorili? Slutim, međutim, da su naši istražitelji, a mistično je i ko je istraživao – vjerovatno najbolji istraživači naše policije, Bemaksovi rudari, možda i pritrpali tunel? To ako se na vrijeme ne pritrpa može da stvori cijeli podzemni svijet? Ko zna gdje je drugi otvor; Sjeverna Koreja? Užas“, naveo je on.

Danilović ironično navodi da nas je “luča obasjala, pa je Predsjednik Suda zatvorio taj otvor koji se pojavio niotkuda”.

“Možda je tunel vodio do Hotela Podgorica, možda uopšte nije nigdje vodio nego je samo, prosto, bio tunel s mističnim jednim otvorom koji se pojavio prvi put od vremena Vikinga i to u depou Višeg suda? Kako nas je samo Bog pogledao, kakva nas je luča obasjala, pa je Predsjednik Suda zatvorio taj otvor koji se pojavio niotkuda – za to čudo prirode jama Verjovkina na istočnom Kavkazu je samo rupa za golf. Ovo vam je, dragi moji, ono kad vas sreća pogleda, kad je Bog na strani naše otadžbine“, kaže on.

Lider UCG navodi da nigdje tuneli nijesu crni kao ispod Crne Gore.

“Jedva čekam dodatne informacije iz ovog trilera, usta mi se suše od uzbuđenja. Kakav tunel, kakva priča, kakva su tek oruđa korištena? Samo dajte mašti na volju! Spremite se za rasplet! Vidjećete! Sve je ovo hibridni rat protiv nas! Zar nam počasni predsjednik Đukanović nije decenijama govorio da se protiv nas vodi hibridni rat? Zar prvi nije rekao da se udarilo na temelje koji se kopaju isto “tačno ispod zemlje”! Ako je iko, a motiv ima, onda je Srpska pravoslavna Crkva u koris ruskog sveta – Rusi su majstori za tunele ispod zemlje”, zaključio je Danilović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.