Zenović: Jučerašnji sastanak Milatovića i Spajića pokazuje homogenost PES-a
Predrag Zenović

Zenović: Jučerašnji sastanak Milatovića i Spajića pokazuje homogenost PES-a

Politički analitičar Predrag Zenović ocijenio je da je jučerašnji sastanak predsjednika države Jakova Milatovića i mandatara Milojka Spajiča jedan vid pokazivanja homogenosti i snage Pokreta "Evropa sad" (PES).

Zenović ukazuje da su potonje neizvjesnosti i eventualne nesuglasice stavile sumnju na kompaktnost PES-a, koji je, kako kaže, okosnica buduće vlade.

"Mislim da činjenica da se sad već govori o vladi minimalne većine, postoje dvije strategije i vizije - jedna je predjsednikova, a druga koju zastupa mandatar. Do nekog dogovora će vjerovatno doći i ne mislim da je to pretjerano zahtjevno. Dijeli se isti 'kolač', ali na mnanje konstituenata i vjerujem da će tu političke partije pokazati i veću zainteresovanost nego u većoj koaliciji", rekao je Zenović za Radio Crne Gore.

Smatra da će motivacija partija biti veća, ali da je pitanje koliko će takva vlada trajati.

"Nemam dilemu da je to vlada koja će imati veći problem sa stabilnošću, i sa jednom determinisanošću... Potrebno je da postoji jedna većina koja bi ciljeve vlade mogla da ostvari sa većom jačinom i legitimitetom", ocjenjuje sagovornik Radija.

Milatović i Spajić sinoć su održali neformalni sastanak. Jedan od ciljeva susreta je, kako saznaje TVCG, ubrzavanje procesa formiranja vlade, a sastanku bi trebalo da prisustvuju i neki članovi predsjedništva PES-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.