Predrag Zenović glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom
Predrag Zenović, Foto: RTCG

Predrag Zenović glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević predložila je univerzitetskog profesora Predraga Zenovića za glavnog pregovarača Crne Gore sa Evropskom unijom (EU), objavila je TV Vijesti.

Na predlog ministarke, glavnog pregovarača Vlada bi trebalo da imenuje naredne sedmice.

Zenović je predavač i istraživač na Humanističkim studijama na Univerzitetu Donja Gorica.

Diplomirao je na FPN u Beogradu, a magistrirao međunarodno i ljudska prava na Pravnom fakultetu u Rigi.

Obrazovanje je usavršio zaršenim doktorskim studijama u oblasti političke teorije i evropskih studija u Italiji i Ženevi, a bio je i stipendista na postdoktorskom programu u Bukureštu.

Zenović je, između ostalog, stipendista Fulbrajta, autor dvije knjige i brojnih radova u domaćim i međunarodnim časopisima.

Crna Gora je bez glavnog pregovarača od novembra pršle godine, kada je bivša ministarka evropskih poslova Jovana Marović, koja je obavljala i dužnost glavne pregovaračice, podnijela je ostavku 25. novembra 2022. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.