Adžić: Grupa crnogorskih patriota fomiraće partiju
Novak Adžić

”Konstantni ataci na građansku i multietničku Crnu Goru samo su ubrzali taj proces”

Adžić: Grupa crnogorskih patriota fomiraće partiju

Crnogorska polička scena će uskoro biti bogatija za još jednu stranku. Osnivač nove partije Novak Adžić za Gradsku RTV kaže da će je činiti iskrene patriote različitih profilacija, te da će se zalagati za Crnu Goru kao pravedno društvo ravnopravnih pojedinaca, naroda i vjera, evropski put i povratak trenda kojim je Crna Gora ubrzano išla nakon obnove nezavisnosti 2006.

Stalna negacija crnogorskog nacionalnog identiteta, tendencije asimilacije crnogorske nacije, otimanje crnogorske kulture, permanentni ataci na ljudska prava i slobode, razlozi su formiranja nove partije, objašnjava Adžić.

”Konstantni ataci na Crnu Goru, njeno građansko višenacionalno, multietničko biće i urušavanje ustavnih temelja Crne Gore u praktično političkom radu od strane brojnih subjekata, promijenjene geostrateške, geopolitičke okolnosti, opredijelili su grupu iskrenih crnogorskih patriota, bez ikakvog interesa, da formiraju partiju i taj proces za sada ide uspješno. On će ukoro biti i konstitucionalno zaokružen, u smislu zvaničnog formiranja partije, da se formira Crnogorska stranka, odnosno Crnogorska evropska partija, tj. Crnogorska stranka slobode “, ističe Adžić.

Činiće je, ističe Adžić, istaknuti pojedinci različitih profesija.

”Od akademika, profesora univerziteta, pravnika, inženjera, raznih struka i td, do službenika i penzionera, omladine. Da se pokuša doprinijeti da se oživotvori ona energija i onaj politički trend kojim je Crna Gora ubrzano išla nakon referenduma 2006. godine “, kaže Adžić.

Partija će, kako navodi, biti i nacionalna i građanska.

”Mi Crnogorsku stranku, kako je zamišljeno, ne namjeravamo apriori pozicionirati ni u lijevi ni u desni centar, ali definitivno Crnogorska stranka će imati primat ljevičarskih ideja, jer teži da Crna Gora bude socijalno, pravedno društvo ravnopravnih pojedinaca i naroda i vjera koji žive u Crnoj Gori “, objašnjava Adžić.

Stranki će činiti svi koji pripadaju Crnoj Gori i za nju se beskompromisno bore na legalan i legitiman način, zaključio je Adžić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.