Maksim Vučinić izabran za predsjednika Odbora direktora EPCG Željezare
Maksim Vučinić

Maksim Vučinić izabran za predsjednika Odbora direktora EPCG Željezare

Za predsjednika Odbora direktora EPCG Željezare Nikšić izabran je Maksim Vučinić, lider Radničke partija. Vučinić je tu informaciju potvrdio za Portal RTCG.

Za Vučinića su glasala četiri člana borda direktora.

Podsjetimo, u avgustu na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora EPCG Željezare Nikšić nije izabran predsjednik Odbora jer tada nijedan kandidat nije imao neophodnu većinu.

Novi i prošireni sastav Odbora direktora Željezare, čiji su članovi izabrani na 73. sjednici Odbora direktora EPCG, čine pored Vučinića i Lidija Nikolić, Milinko Čvorović, Ratko Dubljević, Fuad Feratović, Đorđije Garčević i Radovan Đikanović.

EPCG Željezara Nikšić, kćerka je kompanija EPCG, koja je sa radom počela krajem februara ove godine. EPCG kupila Željezaru za 20 miliona eura od turske Tosjali grupe.

Vučinić je na mjestu predsjednika Odbora direktora zamijenio Marka Perunovića koji je u junu podnio ostavku, nakon što je u javnost procurila informacija da je zloupotrijebljena biznis kartica tog preduzeća za kockanje.

Nekoliko dana kasnije, Perunović je podnio ostavku, kako je tada kazao, iz moralnih razloga, zbog nenamjerne zamjene platnih kartica, odnosno upotrebe službene umjesto privatne kartice. Tom prilikom je saopštio i da je odmah ujutru vratio novac na račun kompanije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.