Plenković najavio vojnu pomoć Ukrajini vrijednu oko 30 miliona eura
Plenković i Zelenski, Foto: Twitter

Plenković najavio vojnu pomoć Ukrajini vrijednu oko 30 miliona eura

Hrvatska će osigurati novi paket vojne pomoći Ukrajini, vredan oko 30 miliona eura, rekao je premijer Andrej Plenković nakon sastanka sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim u utorak u Atini.

Novim paketom vojne pomoći, ukupna pomoć Zagreba Kijevu približiće se iznosu od 200 miliona eura. Hrvatska vlada će u četvrtak otkriti šta sadrži taj paket, najavio je Plenković.

Plenković je sa Zelenskim razgovarao o korišćenju hrvatskih luka za izvoz ukrajinskih žitarica.

“Već sada je iz hrvatskih luka izvezeno više hiljada tona žita. Najviše je otišlo u Italiju, dio na sjever Afrike, ali se sa novim okolnostima na Crnom moru ta tema ponovno aktuelizovala“, rekao je Plenković.

Naglasio je da je “poenta“ da ovo “bude tranzit kroz Hrvatsku u treće zemlje“.

Plenković i Zelenski su učestvovali u ponedeljak uveče na neformalnoj raspravi o proširenju EU i evropskoj budućnosti regiona, kao i o ruskoj agresiji na Ukrajinu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.