Anđušić: Abazovićeva ekonomska logika u skladu sa političkom
Mihailo Anđušić, Foto: DPS

Anđušić: Abazovićeva ekonomska logika u skladu sa političkom

Kada se hvali da je država ostvarila “dva miliona eura čistog profita za 100 dana upravljanja trajektnom linijom” Abazović ne navodi da će se iz tog istog profita ostvarenog u ljetnjim mjesecima morati pokrivati finansijski gubici u mjesecima kada nije turistička sezona, kazao je danas Mihailo Anđušić, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

Anđušić poručuje da smo od premijera kojem tehnički mandat traje dva puta duže nego redovni, “navikli na jeftini populizam zasnovan na želji za ubiranjem sitnih i bijednih političkih poena“.

“Čak je i ekonomskim laicima jasno da ako se nastavi ovakvo poslovanje trajektna linija Kamenari – Lepetani ostvariće na godišnjem nivou negativan finansijski saldo, jer van turističke sezone, u vrijeme kada nije profitabilna, potrebno joj je obezbijediti održavanje i prostu poslovnu reprodukciju“, pojašnjava Anđušić.

Upitao je “zašto bi Abazović o tome brinuo kada je on prvi odgovorni što je ta ista trajekta linija mjesecima bila u haosu i kolapsu dok su se on i vlada koju predvodi zabavljali smišljanjem tragikomičnih naziva za sumnjivo nabavljene trajekte“.

“Na kraju, on je svoju političku presudu, i to od građana, dobio na nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima, dok mu slijedi i krivično-pravna za sva nepočinstva koje je napravio od kada je zaposjeo na funkciju koju u kontinuitetu zloupotrebljava“, zaključio je Anđušić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.