U pucnjavi ubijen muškarac koji je prijetio Bajdenu
Džozef Bajden

U pucnjavi ubijen muškarac koji je prijetio Bajdenu

Muškarac iz Jute ubijen je tokom racije FBI-ja u srijedu rano ujutro, potvrdio je FBI za ABC Njuz. Upad je bio u vezi sa istragom o navodnim prijetnjama predsjedniku Džou Bajdenu i drugima, rekli su zvaničnici upućeni u slučaj.

Jedan od zvaničnika je rekao za ABC Njuz da je istraga počela u aprilu i da je Tajna služba obavijestila je FBI u junu. Pored prijetećih postova, rekao je zvaničnik, muškarac pod istragom je na internetu sugerisao da planira da preduzme i konkretne korake, piše Blic.

“Prijetnje su ocijenjene kao vjerodostojne“, rekao je zvaničnik.

FBI u Solt Lejk Sitiju saopštio je da se pucnjava dogodila oko 6:15 ujutro po lokalnom vremenu dok su specijalni agenti pokušali da uruče naloge za hapšenje i pretres u jednoj rezidenciji u Provu.

“FBI ozbiljno shvata sve incidente pucnjave u kojima su učestvovali naši agenti ili članovi operativne grupe. U skladu sa politikom FBI-ja, incident sa pucnjavom je pod kontrolom FBI inspekcijskog odjeljenja. Pošto je ovo stvar koja je u toku, nemamo više detalja za objelodanjivanje“, navodi se u saopštenju FBI.

Preminuli osumnjičeni je Kreg Robertson, navelo je više izvora za ABC njuz.

Tužba protiv njega uključuje brojne objave na društvenim mrežama za koje se vjeruje da ih je Robertson objavio prijeteći da će ubiti Bajdena i potpredsjednicu Kamalu Haris, kao i nekoliko zvaničnika uključenih u krivično gonjenje bivšeg predsjednika Donalda Trampa.

Predsjednik SAD bi trebalo da posjeti Jutu u srijedu.

Među postovima koje je navodno napisao Robertson bio je jedan objavljen 6. avgusta tri dana prije Bajdenove zakazane posjete.

“Čujem da Bajden dolazi u Jutu. Iskopavam svoje staro odelo i čistim prašinu sa snajperske puške M24“, navodi se u tužbi, koja se poziva na post kao namjernu prijetnju ubistvom ili izazivanjem povreda za ubistvo predsjednika Bajdena.

Osoblje je obavijestilo Bajdena o incidentu u srijedu ujutro, rekao je zvaničnik Bijele kuće.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.