Sijarto: Politika EU propala, evidentno je da Rusija nije na koljenima
Peter Sijarto

Sijarto: Politika EU propala, evidentno je da Rusija nije na koljenima

MađarskI ministar spoljnih poslova Peter Sijarto kaže da je evropska sankciona politika prema Rusiji doživjela krah i da sumnja u potrebu uvođenja 12. paketa ograničavajućih mjera.

"Prema mom mišljenju ako zdravorazumski čovjek vidi da nešto ne funkcioniše 11 puta, onda 12. put neće ni pokušavati. Logika Brisela izgleda ovako: nešto ne funkcioniše 11 puta, hajde da probamo i dvanaesti put... Postoji jedna anegdota: ‘Bolesnik leži na krevetu u ordinaciji i pita ljekara: Doktore, hoće li uspjeti? Pa 15. put mora!‘ Tako je i sa sankcijama", rekao je Sijarto na konferenciji u organizaciji Instituta "Matijas Korvinus Kolegijum" u mađarskom gradu Ostrogon.

Kako je rekao, potpuno je jasno i nedvosmisleno da je sankciona politika EU propala, da su sankcije doživjele fijasko i da to nije "politički stav nego činjenica".

Kao prvo obrazloženje za uvođenje sankcija bilo je navedeno da će Rusija zbog toga pasti na koljena a onda će se rat završiti, naveo je on.

"Prošlo je 500 dana - Rusija nije na koljenima. Očigledno je da sankcije nisu dovele rusku privredu u jednostavniji položaj nego prije, ali nisu ni evropsku", konstatovao je on.

Podsjetio je i gdje odlazi nafta iz Rusije koja je ranije išla u Evropu: "Naravno, u Evropu, ali preko čega? Na koji način? I za koliko dodatnog novca? I kako nastaje prihod? I ko je od toga imao korist?"

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.