Požari došli do predgrađa Atine: Grčka nastavlja borbu sa vatrenim stihijama
Foto: Reuters

Požari došli do predgrađa Atine: Grčka nastavlja borbu sa vatrenim stihijama

Šumski požari su zahvatili i predgrađe Atine.

Jak vjetar doveo je do širenja požara širom Grčke, a došlo je i do poremećaja u saobraćaju na autoputevima i željezničkih usluga.

Požari su aktivni širom Grčke već dvije sedmice, a poginulo je pet osoba, uključujući dva pilota kanadera koji je pao.

Zbog požara evakuisane su i hiljade turista tokom vikenda na ostrvu Rodos.

Helikopteri su iz vazduha, a vatrogasci s kopna gasili požar u četvrtak ujutru u Kifisiji, sjeverno od Atine. Požar je brzo ugašen.

U blizini Volosa, požar je izbio na dva područja, zbog čega je dio najprometnijeg autoputa u Grčkoj bio zatvoren na nekoliko sati, dok su usluge nacionalne željeznice koje prolaze kroz to područje bile odložene.

Vatrogasci se deseti dan bore s vatrenom stihijom na Rodosu, a aktivan je i požar na ostrvu Evija.

U Atini, visokorangirani zvaničnici oružanih snaga odali su počast dvojici pilota poginulih u padu kanadera ove sedmice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.