Tokom gašenja požara u Grčoj se srušio kanader, kamere snimile trenutak pada
Ilustracija, Foto: Reuters

Tokom gašenja požara u Grčoj se srušio kanader, kamere snimile trenutak pada

Kanader koji je gasio šumske požare u Grčkoj se srušio, objavila je vatrogasna brigada.

Državna televizija ERT rekla je da se to dogodilo iznad grada Karistosa na ostrvu Eubeji. Radi se o drugom najvećem grčkom ostrvu nakon Krete. Još uvijek nema podataka o tome je li neko stradao.

Objavljen je i snimak koji prikazuje trenutak pada kanadera. Nakon što je letjelica ispustila vodu na teren zahvaćen vatrom, pilot je zakrenuo letjelicu, ali je ona pala na zemlju i eksplodirala, prenosi Index.hr.

Inače, grčki vatrogasci se već sedam dana bore protiv šumskih požara na Rodosu.

Grčki premijer Kiriakos Micotakis izjavio je kako je zemlja "u ratu" i da se potpuno usredsredio na gašenje požara.

Danas je razgovarao sa svojim ministrima o kriznoj situaciji i upozorio da su pred njima teški dani. Očekuje se kako bi se situacija mogla poboljšati tek u četvrtak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.