Radonjić: Uhapšeni Veljović i Nikočević, policija traga za još dvije osobe
Privođenje Veselina Veljovića, Foto: Pobjeda

“Sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije, zloupotrebu službenog položaja i krijumčarenje“

Radonjić: Uhapšeni Veljović i Nikočević, policija traga za još dvije osobe

U jutrošnjoj akciji Specijalnog policijskog odjeljenja, a po nalogu SDT-a uhapšen je bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović. Osim njega uhapšen je Mujo Nikočević, a policija traga za A.M i N.M.

“Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, danas lisilo slobode V.V. i M.N., i protiv njih ali i protiv A.M. i N.M., koji se traže, podnijelo krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje”, saopštio je CdM-u državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Prethodno je, ističe Radonjić, policija pretresala stanove i druge prostorije osumnjičenih.

“Dokazi protiv njih prikupljeni su u saradnji sa Agencijom Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL”, kazao je Radonjić.

On je dodao da će se aktivnosti Specijalnog državnog tužilastva i policije u ovom predmetu nastaviti i narednih dana.

Ranije je medijima advokat Veljovića, Nikola Martinović rekao da njegov klijent nije uhapšen već da prisustvuje pretresima.

Ovim povodom se oglasio i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić koji je kazao da nema nedodirljivih pojedinaca i neosvojivih utvrđenja mafije, te da država pobjeđuje.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović istakao je da je “ruka pravde konačno stigla i do Veselina Veljovića”

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.