Koje doba dana je najbolje za vježbanje?
Ujutru se troši najviše kalorija-ilustracija

Ujutru najbolje funkcionišu vježbe za mršavljenje

Koje doba dana je najbolje za vježbanje?

Vježbati je uvek dobro, bez obzira na to kada uhvatite vremena, ali određena doba dana bolja su za ostvarivanje nekih ciljeva koje ste sebi postavili kad ste odlučili da vježbate.

Planiranjem vremena treninga mogu se postići različite stvari, pa evo nekoliko korisnih savjeta među kojima ćete sigurno pronaći ono što baš vama treba.

Ujutru najbolje funkcionišu vježbe za mršavljenje i za bolji san, ali jedino klasično vježbanje u teretani ili trčanje. U to doba dana se troši najviše kalorija i masnoća, što vježbanje prije doručka čini djelotvornijim od večernjeg jer trošite i 20 odsto više masnoća.

Ukoliko tokom dana imate neku izuzetnu važnu obavezu poput poslovnog sastanka ili razgovora za posao, bilo bi dobro da vježbate prije toga jer se s otprilike pola sata vježbi umjerenog intenziteta smanjuje reakcija organizma na stes i povećava nivo hormona sreće.

Popodne i predveče bi trebalo da vježbaju osobe koje su sklone povredama i upalama mišića, jer je tada tijelo u najboljoj formi pa će se teže dogoditi naprezanje mišića, povrede ili uganuća zglobova.

Ako vam je cilj definicija mišića, uticaj vježbanja na mišiće je najveći uveće jer su oni tada najviše snabdjeveni kiseonikom, pa je i trening lakši.

Za kraj, vježbanje pred spavanje nije se do sada preporučivalo jer bi moglo da vas razbudi, a zapravo je pravi lijek protiv nesanice set vježbi pilatesa ili joge koji će vam pomoći da zaspite kao beba.

(Izvor:Vijesti)