Lavrov: Većina svijeta ne želi da živi po pravilima koje je nametnuo Zapad
Sergej Lavrov

"Ne moramo ništa da objašnjavamo, ne moramo nikome da se pravdamo"

Lavrov: Većina svijeta ne želi da živi po pravilima koje je nametnuo Zapad

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je danas, na pitanje o stabilnosti Rusije nakon neuspjele pobune Vagnera, rekao da je Rusija iz svih poteškoća izlazila jača i otpornija, prenosi RTV.rs.

On je naveo da je reakcija mnogih zapadnih zvaničnika na neuspelu pobunu od strane šefa paravojne grupe Jevgenija Prigožina pokazala da su indirektno ti isti zvaničnici u ratu sa Moskvom.

"Ne moramo ništa da objašnjavamo, niti da bilo koga uveravamo. Ponašamo se transparentno. Predsjednik i sve političke snage u našoj zemlji su se oglasile na tu temu. Ako postoje sumnje na Zapadu, to je vaš problem", poručio je Lavrov na konferenciji za medije, navodi Rojters.

On je istakao da Moskva sumnja u sposobnosti mnogih zapadnih političara, pozvavši na proširenje članstva u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija kako bi azijske, afričke i latinoameričke zemlje dobile veću zastupljenost kako bi se okončala "zapadna dominacija svijetom".

"Većina svijeta ne želi da živi po zapadnim pravilima", zaključio je Lavrov.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.