Državna izborna komisija odbila prigovor Đuraškovića na rad Izborne komisije Cetinje
Prijestonica Cetinje

Državna izborna komisija odbila prigovor Đuraškovića na rad Izborne komisije Cetinje

Državna izborna komisija (DIK) odbila je prigovor nosioca liste “SDP – Za našu kuću” Nikole Đuraškovića podnijet na rad Izborne komisije Prijestonice Cetinje da donese odluku o raspisivanju ponovnih izbora.

SDP je podnio prigovor zbog toga što je ustanovljeno da je na jednom biračkom mjestu na Cetinju bilo više glasačkih listića nego birača.

Izborna komisija Prijestonice Cetinje prethodno je prihvatila prigovor SDP-a na glasanje na biračkom mjestu 16 – LPO II na parlamentarnim izborima 11. juna, i potvrdila da će se 22. juna.

Zatim je predsjednik OO DPS Cetinje Oskar Huter izjavio prigovor na Odluku o raspisivanju izbora za izbor poslanika u Skupštinu Crne Gore na biračkom mjestu broj 16 – LPO II zbog povrede pravila postupka i povrede, navodeći da je Izborna komisija pogrešno utvrdila činjenično stanje da je na biračkom mjestu upotrijebljeno 363 glasačkih listića, a da je 362 identifikovana birača ostvarila biračko pravo, odnosno da je jedan glasački listić više u odnosu na broj identifikovanih birača koji su ostvarili biračko pravo.

Državna izbora komisija je na sjednici održanoj 17. juna usvojila je prigovor i donijela rješenje kojim je poništena odluka odluka Izborne komisije.

U obrazloženju rješenja naznačeno je pored ostalog i da se glasanje na navedenom biračkom mjestu smatra okončanim.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.