Nenezić: Svoj posao ću, kao i do sada, obavljati profesionalno, a o svom daljem angažmanu medije ću obavijestiti lično
Branislav Nenezić, Foto: SD

Nenezić: Svoj posao ću, kao i do sada, obavljati profesionalno, a o svom daljem angažmanu medije ću obavijestiti lično

Sloboda medija je svakako jako oruđe demokratije, a preko takvih medija u duhu demokratije i oni koji suštinski nemaju uticaj na procese daju sebi za pravo da “presuđuju”, a pojedini mediji da informacije koje dobijaju, prema svojim riječima iz raznih kuloara, plasiraju kao istinite i pouzdane iako to često nije slučaj, saopštio je predsjednik SD Bar i SO Bar, Branislav Bane Nenezić.

“Nerijetko se u potrazi za popularnim informacijama krene u proces koji ne predstavlja objektivno novinarstvo već upravo njegovu suprotnost, senzacionalističko, proizvoljno i paušalno objavljivanje informacija kao tačnih. Tu praksu, moj je dobronamjeran savjet, moramo izbjegavati ako želimo da dalje gradimo našu političku zajednicu kao zajednicu slobodnih građana koji žive u skladu sa principima moderne održive demokratije u punom smislu te riječi“, ističe Nenezić dodajući da smo svjedoci da široko shvaćena “sloboda” medija dovede do toga  da čovjek  ima  mogućnost da na pojedinim portalima sazna nešto i o sebi, a često i svojoj sudbini i budućnosti za koju je mislio da je ipak on sam kreira.

Sve se to kako poručuje radi izgleda u patetičnom pokušaju destabilizacije lokalne vlasti, gdje se konstrukcijom “gradskih priča, intriga i smicalica” koje su očigledno hrana samo onim ljudima koji iza deklarativnog filantropstva eskaliranog u potemkinovskim koalicionim sporazumima kriju niz svojih političkih poraza i nepostojanje svoje političke budućnosti.

Zahvaljuje se kako navodi “na otklanjanu nedoumica koje sam imao, a one su sadržane u dilemi “gdje ću ja sjutra”, očigledno oni kod kojih je izgleda dokolica đavolje igralište znaju to bolje od mene“.  

“Ono što mogu da poručim svojim prijateljima i građanima Bara je da ću kao i do sada, svoj posao obavljati profesionalno, i da ću o svom daljem angažmanu, lično obavijestiti medije bez tzv “provjerenih informacija iz vrha partije”. Naravno i tu odluku ću donijeti u skladu sa svojim životnim principom da djela govore o svima nama a da riječi ostavimo neka lete u vjetar a posebno riječi onih koje su građani Bara, koji ih najbolje poznaju, poslali u političku penziju“, zaključio je Nenezić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.