Vještačka inteligencija stiže na Messenger

Vještačka inteligencija stiže na Messenger

Naljepnice generisane vještačkom inteligencijom ‘tek su početak’, kažu iz kompanije.

Meta dovodi vještačku inteligenciju u Messenger, piše Verge. Kompanijin predsjednik odjeljenja za vještačku inteligenciju, Ahmad Al-Dahle, zaposlenima je rekao da će generativni model za početak da služi za izradu stikera koji se temelje na tekstualnim uputstvima. Ovo će prvo isprobati zaposleni, nakon čega će postati dostupna javnosti.

Uz stikere generisane vještačkom inteligencijom, naši korisnici mogu imati beskonačne opcije za kreativni izražaj, kulturalnu prezentaciju i čak nove trendove - rekao je Al-Dahle.

Al-Dahle dodaje da kompanija takođe radi na razvijanju AI modela koji će transformisati veličinu slika.

Meta je uvođenje generativnog AI-ja najavila još kad je Mark Zakerberg lično pričao o izradi alata koje pokreće AI, uključujuću razna ‘iskustva’ sa tekstom u Messengeru i WhatsAppu. Metin šef je investitorima rekao da Meta želi AI agente da učini dostupni milijardama ljudi, naglasivši da će tehnologiju ugraditi u WhatsApp, Messenger, Facebook i Instagram.

Kompanija želi da uroni još dublje u AI sa LLaMA jezičnim modelom i nedavno objavljenim AI modelom otvorenog izvora koji kombinuje tekstualne, vizualne, kao i podatke kretanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.