Zna se kome pripada prvo mjesto na ATP listi: Đoković se vratio na tron
Novak Đoković, Foto: Reuters

Zna se kome pripada prvo mjesto na ATP listi: Đoković se vratio na tron

Najznačajnija promjena na najnovijoj ATP listi je povratak Novaka Đokovića na prvo mjesto.

Sve misli bile su usmjerene na obaranja rekorda po broju gren slem titula, ali trofej Musketara za Đokovića značajan je jer ga je vratio na prvo mjesto ATP liste. On je preskočio Karlosa Alkarasa i sada ima 420 bodova više.

Samim tim i Danil Medvedev je pao jedno mjesto, pa je sada treći. A među prvih 10 najznačajnija promjena je ulazak Karena Hačanova. On je sada 10. a Feliks Ože-Alijasim je pao na 11. poziciju.

Rafael Nadal nastavio je pad i sada je 136. na ATP listi, pošto je pao za čak 21 mjesto. Najveće skokove u prvih 100 zabeležili su Matea Arnaldi od čak 34 mesta i sada je 72. kao i Huan Pablo Variljas, koga je na Rolan Garosu upravo Đoković zaustavio. Sada je 61. čak 33 mesta bolje plasiran nego prošle nedelje.

Od srpskih tenisera u prvih 100 su Miomir Kecmanović koji je sada 39. dva mesta lošije plasiran u odnosu na prethodnu nedelju. Dušan Lajović je zabeležio skok od osam mesta i sada je 45. dok je Laslo Đere ostao na 60. mestu. Filip Krajinović zabeležio je pad od 12 mesta i ispao je van prvih 100, pošto je sada 105. a Hamad Međedović je napredovao 10 mesta i sada je 158.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.