Danas sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Danas sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Predsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, sazvao je za danas u 11 sati sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, potvrđeno je Portalu RTCG.

Na dnevnom redu će biti, kako je nezvanično saopšteno, "razmatranje i analiza dostupnih informacija, koje se odnose na strane državljane koje međunarodni partneri potražuju zbog postojanja osnova sumnje da su umiješani u teška krivična djela i za koje postoji poseban interes nacionalne bezbjednosti”. 

Sjednica je zakazana dva dana nakon slučaja južnokorejskog državljanina Do Kvona blokčejn i lidera Pokreta "Evropa sad" Milojka Spajića.

Spajić je sinoć reagovao na sazivanje sjednice Vijeća i pitao "ima li veće frke od gubitka vlasti".

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević kazao je da je odluka premijera da sazove vanrednu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost - zloupotreba institucija u predizborne svrhe.

Članovi Vijeća, pored Abazovića, su ministar pravde i koordinator Biroa za operativnu koordinaciju Marko Kovač, ministar finansija Aleksandar Damjanović, ministar unutrašnjih poslova i koordinator Ministarstva odbrane Filip Adžić, vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Boris Milić, kao i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore Milan Knežević i njegov zamjenik Mevludin Nuhodžić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.