Lovćen i dalje u igri
Lovćen i dalje u igri

EHF KUP

Lovćen i dalje u igri

Naš najbolji rukometni klub i dalje je u igri za plasman u 2.kolo EHF Kupa. Cetinjani su u prvom meču u Tel Avivu protiv Makabija pretrpjeli poraz – 37:35 i tako zadržali šanse da u 2.kolu snage odmjere sa Zomimakom iz Strumice.

Naš šampion u ovom meču nije imao rješenje za srpski tandem – Butulija – Bošković koji su zajedno postigli čak 19 golova, dok je na drugoj strani prednjačio Igor Marković sa devet golova.

Domaći su konstantno bili u prednosti, u nekoliko navrata su imali i plus šest, ali su Drašković, Čizmović, Kaluđerović i drugovi uspjeli da ublaže poraz i da se uvjere u činjenicu da mogu u revanšu koji se igra večeras (19h) nadoknaditi minus.

“Makabi je tim koji ima nekoliko iskusnih igrača, pogotovo dva odlična rukometaša iz Srbije, ali već nakon prvog meča znamo mnogo više o njima. Vjerujem da ćemo se za večerašnji meč dobro pripremiti, da ćemo smanjiti greške na najmanju moguću mjeru, da ćemo odigrati bolje u odbrani, a ako tako bude imaćemo i velike šanse za prolaz dalje”,kazao je za Handball Montenegro Marko Drašković.

Cetinjani i drugi meč – večeras (19h) igraju u Tel Avivu, a Kasim Kamenica ni večeras neće moći da računa na jedinog desnog beka – Alena Kulenovića.

Makabi Tel Aviv – Lovćen 37:35 (20:16)

Ranana – Gradska dvorana. Gledalaca: 200. Sudije: Mandak i Rudinski (Slovačka). Sedmerci: Makabi Tel Aviv 4 (3), Lovćen 4 (4). Isključenja: Makabi Tel Aviv 10, Lovćen 14 minuta.

Makabi: Ran, Koen, Šikloši, Bezverhnij, Blečer 2, O. Matalon, Bošković 7, Landsman 7, Natan, Halfon, Stridom 2, T. Matalon 2, Davda 1, Šimoni 3, Butulija 12 (3), Pomeranc 1.

Lovćen: Abramović, Borilović, Vukićević, Popović 4, I. Radović 1, Marković 9 (4), Peruničić, Drašković 4, M. Radović 3, Kaluđerović 4, Latković, Nikolić 2, Čizmović 4, Ačruk 2, Lasica 2, Lipovina. (handballme.me)