Abazović: Znam da su mi na skupu bila osuđivana lica, to su sad slobodni ljudi
Dritan Abazović

Abazović: Znam da su mi na skupu bila osuđivana lica, to su sad slobodni ljudi

Premijer Dritan Abazović izjavio je da ima informaciju da su na jednom od njegovih predizbornih skupova bila "bezbjednosno interesantna lica".

Abazović je, povodom navoda da su najmanje dva bezbjednosno interesantna i osuđivana lica bila na konvenciji na Cetinju, ukazao da su svi skupovi otvoreni za javnost.

“Ne pada nam na pamet da ljude legitimišemo i stavljamo skenere. Ko je došao, s kakvim pobudama, ne znam. Ali mogu da kažem da smo u vrhu tužilaštva i sudske vlasti imali predstavnike kavačkog klana, pa se niko nije pitao kako je neko šef, kako neko donosi presude, a na čelu je kavačkog klana“, rekao je on odgovarajući na pitanje novinara.

Abazović je rekao da, ako je neko bezbjednosno interesantno lice, to ne znači da ima limit u slobodi kretanja, niti mu je išta ograničeno, pa ni prisustvo političkim skupovima.

“Sad pokušavaju oni koje stiže ruka pravde da urade ono što su prije godinu pokušavali da urade protiv mene. Sve se ispostavilo kao pogrešno i sad ova ista metoda, samo jedan dio političke scene ima ovu metodu, a drugi onu iz Pljevalja“, naveo je Abazović.

Mediji su objavili da su na predizbornom skupu bili Stefan Kovač i Sava Lipovina, koje je policija označila kao pripadnike škaljarskog klana.

Kovaču je početkom maja počelo suđenje za pokušaj ubistva Dejana Kašćelana, zvanog „Komarac“, u Beču 2020. godine.

Lipovini se sudi za nekoliko teških krivičnih djela u odvojenim procesima, prema optužnicama Specijalnog državnog tužilaštva – od pranja novca, utaje poreza do šverca droge i pokušaja ubistva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.