Stanišić: Peticija za proglašavanje brda Ljubović parkom prirode

Stanišić: Peticija za proglašavanje brda Ljubović parkom prirode

Građani će u narednim danima na štandovima Socijalističke narodne partije (SNP) moći da daju potpis podrške peticiji za proglašavanje brda Ljubović parkom prirode, saopšteno je iz te partije.

Kako navodi sekretar Asocijacije mladih SNP Glavnog grada, Vuk Stanišić, svojim potpisom stanovnici Podgorice bi značajno doprinijeli u borbi za spas simbola grada i Zabjela od dalje devastacije, nelegalne gradnje i zloupotrebe zelene površine jednog od dva najznačajnija izletišta.

„U podnožju Ljubovića rasle su mnoge generacije djece, kotrljala se lopta i udisao svjež vazduh. Danas ispod brda niču stambeni objekti, a zvuk lopte zamijenila je škripa guma automobila koji izduvnim gasovima eliminišu uticaj četinara na zdravlje stanovnika Zabjela. Ovom peticijom zahtijevamo od nadležnih organa da Ljubović dobije isti status kao i brdo Gorica, da bi i buduće generacije mogle uživati u njegovim ljepotama.“ – kazao je Stanišić.

Potpisom peticije neće biti moguće vratiti ono što je uništeno od strane prethodne vlasti, ali kako je saopštio Stanišić, stavljanjem pod zakonsku zaštitu biće zaustavljena dalja devastacija, a stanovnici ovog naselja i čitave Podgorice prepoznaće važnost ove inicijative i pokazati patriotizam na djelu, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.