Najavljena nova blokada magistrale u Bijelom Polju: Kamenolom i turizam ne idu zajedno
KRSTO TVRDIŠIĆ NA PROŠLOJ BLOKADI/ -MILOVAN NOVOVIĆ

Najavljena nova blokada magistrale u Bijelom Polju: Kamenolom i turizam ne idu zajedno

Rukovodstvo Građanske inicijative "Zaštitimo Bijediće" donijelo je odluku da u nedjelju ponovo blokira magistralu u Bijelom Polju kako bi spriječili nastavak radova na kamenolomu u njihovom selu. Kako ističe predsjednik GI Krsto Tvrdišić, nemaju drugi način osim da se preko ulice bore za svoja prava.

– Iz tog razloga, u nedjelju 4. juna u 10 sati na pola sata organizujemo novu blokadu magistralnog puta Bijelo Polje – Prijepolje, u mjestu Gubavač. Izvinjavamo se svim sugrađanima koji će trpjeti zbog naše blokade, ali mi nemamo drugi način da se izborimo za svoja prava. Zbog koruptivnog sistema primorani smo da se kao i ostali obespravljeni borimo na ulici. O tome koliko je Ministarstvu kapitalnih investicija i ministru Ervinu Ibrahimoviću bitan sjeverni region i kako spriječiti iseljavanje sa sjevera i zaštititi životnu sredinu i vazduh koji udišemo, svjedoči i to da za njih nije sporan ugovor koji su potpisali sa koncesionarom firmom "Elas" – naveli su iz Građanske inicijative "Zaštitimo Bijediće".

Čudi ih i, kako navode, da ministar Ibrahimović, koji je inače sa sjevera, nema razumijevanja za njihove probleme.

– S obzirom na to da je Bistrica prepoznata kao turističko mjesto i da je u toku je realizacija 20 miliona investicija, sigurni smo da kamenolom i turizam ne idu zajedno, kao i proizvodnja zdrave hrane na koju bi trebalo obratiti više pažnje. Očigledno da je raznim tajkunima u Podgorici cilj da sjever Crne Gore isele i da ovaj region kao u afričkim državama postane mjesto za eksploataciju raznih minerala. Zato i građane na sjeveru dovode do teške ekonomske situacije i katastrofalnih puteva, koje mogu samo kamioni koristiti, da bi narod što prije napustio ovaj region – naveo je Tvrdišić.

Iz GI "Zaštitimo Bijediće" pozivaju građane Bijelog Polja da im se pridruže u blokadi magistrale.

– Ovo nije samo borba građana Bijedića, Voljavca, Podbrežja, Gubavča i Bistrice, već svih građana Bijelog Polja i građana sjevera Crne Gore. Koncesionari će doći i ispred vaših vrata. kao što su ispred naših – kazali su iz Građanske inicijative "Zaštitimo Bijediće".

Podsjećamo, mještani Bijedića i okolnih sela danima su protestovali onemogućavajući prolazak mašinama firme koja je pokrenula izgradnju kamenoloma na arheološkom nalazištu iz neolita, starom oko 6.500 godina. Vlasnik firme "Elas" Šućro Omerović na početku protesta je saopštio da za radove koje je započeo ima sve potrebne dozvole.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.