WhatsApp: Ne prisluškujemo korisnike
Ilustracija

WhatsApp: Ne prisluškujemo korisnike

Meta je nakon optužbe Ilona Maska na Tviteru naglasila da je riječ o bagu vezanom isključivo za Android telefone i da WhatsApp ne prisluškuje svoje korisnike.

Gugl i WhatsApp potvrdili su da su upoznati s bagom zbog kog izgleda kao da WhatsApp bez ikakvog razloga pokušava pristupiti mikrofonu mobilnog uređaja.

Problem je nastao prije otprilike mjesec dana, ali je privukao dodatnu pažnju nakon što je o njemu prvo pisao Tviterov inženjer u objavi koju je kasnije retvitovao i Ilon Mask, prenosi N1.hr.

Slika koju je podijelio Tviterov inženjer Foad Dabiri prikazuje rad mikrofona u pozadini dok korisnik nije bio u aplikaciji.

Skrinšot je napravljen u Androidovoj tabli privatnosti – dijelu sistema koji prati koliko često aplikacije pristupaju mikrofonu i kameri, piše ‘Engadget’.

Mask je istakao Dabirijevu objavu, uz komentar ‘WhatsAppu se ne smije vjerovati’.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.