Milović: Bilo planirano formiranje Specijalnog suda, Kovač sabotirao proces
Andrej Milović

Milović: Bilo planirano formiranje Specijalnog suda, Kovač sabotirao proces

Pokret Evropa sad (PES) izbornim programom za pravosuđe "Pravda sad" predviđa formiranje Specijalnog suda, kazao je Andrej Milović, visoki funkcioner PES-a.

"Predviđamo formiranje Specijalnog suda kao nezavisnog suda pred kojim bi se vodili postupci u nadležnosti SDT iz oblasti organizovanog kriminala, visoke korupcije i ratnih zločina", kazao je Milović.

U cilju realizaciji ove ideje, Milović je kao državni sekretar Ministarstva pravde u 42. Vladi formirao radnu grupu koja je imala cilj da realizuje ovu ideju u što kraćem roku.

"Nažalost, ovu ideju je sabotirao novi ministar pravde i rasformirao radnu grupu. Zadatak nove 44. Vlade, čiju će okosnicu činiti Pokret Evropa sad  biće formiranje Specijalnog suda, na kom će se suditi korumpiranim javnim funkcionerima, mafiji i ratnim zločincima", kazao je Milović.

Budući da se gomila broj neriješenih predmeta u Specijalnom odjeljenju, a koji je dostigao istorijski rekord, u PES-u smatraju da je jedan ovakav nezavisni sud neophodan.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.