Vještačka inteligencija pokazala kako bi trebalo da izgleda budući Džejms Bond

Vještačka inteligencija pokazala kako bi trebalo da izgleda budući Džejms Bond

Da različiti alati vještačke inteligencije mogu zaista da stvore sve što čovjek može da zamisli (a možda i malo više), već smo se mogli uvjerili zahvaljujući alatima kao što su Dall-E, MidJourney i slični. Ali, čini se da bi vještačka inteligencija mogla i sugerisati ko bi mogao da zamijeni Danijela Krejga na mjestu Džejmsa Bonda.

Kompanija koja se bavi izradom videoigara, Unwind Media, iskoristila je Googleov alat DeepDream AI i izjave producentkinje filmova o Džejsmu Bondu Barbare Brokoli, ne bi li saznali kako bi trebalo da izgleda budući Džejms Bond.

Glumac koji bi mogao da tumači Džejsma Bonda u budućim filmovima mora da bude Britanac, mlađi od 40 godina i da bude viši od 177 centimetara. Takođe mora biti privlačan i da ima “ono nešto”.

S obzirom na to da se novi Bond traži posljednjih nekoliko godina, a kao potencijalni nasljednici Danijela Krejga spominjali su se brojni više ili manje poznati glumci, bilo je zanimljivo vidjeti hoće li vještački stvoreni Bond biti sličan i jednom od njih, piše Dejli mejl.

Finalni rezultat iznenadio je mnoge.

AI generisani Bond ima svijetle oči, smeđu kosu i crtama lica podsjeća na neke od starijih glumaca koji su već tumačili ulogu Bonda. Međutim, pravo iznenađenje nastupilo je kada su mediji otkrili da AI generisani Bond veoma liči na britanskog glumca Arona Tejlora Džonsona. Ovaj 32-godišnji Britanac, ne samo da ispunjava smjernice koje je postavila producentkinja, već i liči na AI generisanu sliku. Osim toga, još prije nekoliko mjeseci njegovo se ime spominjalo kao jednog kod kandidata u užem izboru upravo za ulogu Bonda.

Hoće li Tejlor Džonson zaista i da dobije ulogu Bonda ili će se producenti ipak odlučiti za nekog gotovo nepoznatog glumca, kao što su to znali da čine u prošlosti, tek ćemo vidjeti.

Ali, čini se da bi AI mogao, u najmanju ruku, da pomogne i sugeriše kako bi glumac trebalo da izgleda, prenosi Zimo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.