Bajramspahić: URA i SNP panično bježe od izbora, spremi na sve samo da sačuvaju fotelje
Dina Bajramspahić

Bajramspahić: URA i SNP panično bježe od izbora, spremi na sve samo da sačuvaju fotelje

Građanska aktivistkinja Dina Bajramspahić je za agenciju Beta kazala da su URA Dritana Abazovića i Socijalistička narodna partija (SNP) koje čine većinu vlade u paničnom strahu od izbora i spremni su na silovanje kompletnog političkog sistema samo da produže svoje vrijeme u foteljama.

“Ne postoji teorijski način da se na ustavan i zakonit način u ovom trenutku i pod ovim okolnostima otkažu parlamentarni izbori čije je raspisivanje već proizvelo pravno dejstvo. Ukaz predsjednika je objavljen u Službenom listu i već teku zakonom propisani rokovi iz izbornog procesa. Krajni rok za predaju izbornih lista je 16. maj, dok će novi predsjednik biti inaugurisan tek 20. maja”, kazala je ona.

Ona je dodala da je institucionalni haos u kojem je Crna Gora nezapamćen i da su tri grane vlasti izvršna, zakonodavna i sudska, potpuno disfunkcionalne.

“Međutim, vladajuću većinu ne zanima rješavanje ovih problema i duboke krize, pa ne bi čudilo ni da protivno Ustavu i zakonu otkažu izbore jer se više bore za svoje lične nego za opšti interes da Crna Gora dobije punopravne i legitimne institucije što pre”, ocijenila je Bajramspahić.

Ako se po njenim riječima desi da novi predsjednik sprovede najavljeno pravno nasilje, biće to njegovo vraćanje duga prema partijama koje su ga podržale u drugom krugu, međutim, istovremeno takav nedemokratski postupak biće najgori mogući početak njegovog mandata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.