Stanišić: Kad DF preuzme sektor bezbjednosti izvršiće lustraciju službi bezbjednosti
Boban Stanišić

Stanišić: Kad DF preuzme sektor bezbjednosti izvršiće lustraciju službi bezbjednosti

Predsjednik Mreže mladih Pokreta za promjene Boban Stanišić poručuje da građani Crne Gore ni poslije 30. avgusta i pada političkog krila DPS-a, nisu dočekali da ruka pravde konačno zakuca i na vrata onih koji su, kako kaže, Crnu Goru opustošili i doveli do ivice bankrota.

On je kazao da je režim Mila Đukanovića srastao sa organizovanim kriminalom.

“Nažalost građani Crne Gore ni poslije 30. avgusta i  pada političkog krila DPS-a, ali ne i kriminalnog nisu dočekali da ruka pravde konačno zakuca i na vrata onih koji su Crnu Goru opustošili i doveli do ivice bankrota”, ističe Stanišić.

Prema njegovim riječima, stanje u Crnoj Gori je poslije vladavine jednog režima od 30 godina bilo izuzetno komplikovano i kriza koja se javljala u svim porama života je bila duboka i strukturna.

“Ovo stanje još više su pogoršale dvije eksperimentalne vlade koje nisu imali ni hrabrosti ni volje da stanu na kraj duvanskoj i narko mafiji, već pokušavaju da pronađu svoje mjesto u milionskim talovima od šverca duvana i kokaina”, navodi Stanišić.

Poručuje da u prilog tome ide i odabir premijera Abazovića da na najodgovornijim mjestima u sektoru bezbjednosti postavi ljude koji nemaju kompetencije ni ljudske, ni profesionalne.

Stanišić ističe da je najbolji primjer tome jedan od njegovih najbližih saradnika, uhapšeni direktor Uprave carina i prihoda Rade Milošević, kojeg je Tužilaštvo označilo kao šefa kriminalne grupe za šverc cigareta.

“Svakako vjerovatno najgore rješenje u moru promašaja jeste ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, koji je funkciju ministra unutrašnjih poslova degradirao na najniži mogući nivo, što je, mora se priznati izuzetan uspjeh, uzevši u obzir sve njegove prethodnike”, navodi on.

Prema riječima Stanišića, mnoga pitanja vezana za rad ministra Adžića biće predmet istrage buduće Vlade u kojoj će Demokratski front imati dominantnu ulogu u bezbjednosnom sektoru.

“Ko je pokušao da onesposobi kamere onog dana kad je nestao jedan od šlepera cigareta na putu za Nikšić? Ko je kompromitovao dokaze o narkoticima pronađenim u đubrivu krajem jula prošle godine?  Da li nedostaje značajna količina cigareta popisana u magacinima Luke Bar i ko pokušava da sakrije ovaj nedostatak? Šta je ministar Adžić radio sa Radem Milošević par dana prije njegovog hapšenja u jednom podgoričkom lokalu? Šta je njegova šefica kabineta radila na sastanku sa Radem Miloševićem neposredno prije njegovog hapšenja”, samo su neka od pitanja na koja će se odgovor morati dati, smatra on.

Stanišić je kazao da ćemo na sva ova pitanja dobiti odgovor nakon parlamentarnih izbora, kada Demokratski front preuzme sektor bezbjednosti i izvrši kompletnu reformu i lustraciju svih službi bezbjednosti.

“Na kraju, ne krivim ministra Adžića zbog njegovog nesnalaženja na mjestu ministra unutrašnjih poslova, jer ministar Adžić kao diplomirani ugostitelj jedini kontakt sa sektorom bezbjednosti je imao na drugoj godini studija na predmetu “Bezbjednost hrane”. Selektivna hapšenje se dešavaju kao posljedice obračuna između političko-kriminalnih klanova bivšeg režima i novih klanova koji su stasali pod okriljem prethodne dvije vlade, a ne kao dio osmišljene strategije i jasne političke volje da se država iskreno izbori protiv mafije”, zaključio je Stanišić u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.