PzP: Crna Gora mora izvršiti potpunu i sveobuhvatnu reformu turističkog sektora
Foto: Pokret za promjene

PzP: Crna Gora mora izvršiti potpunu i sveobuhvatnu reformu turističkog sektora

Rukovodstvo Pokreta za promjene, na čelu sa predsjednikom Nebojšom Medojevićem, zajedno sa kandidatima za poslanike boravili su u Budvi u sklopu izborne kampanje. Oni su građanima Budve prezentirali svoj izborni program Prvo Crna Gora – Reforme za spas države.

"Pokret za promjene je svjestan da Crna Gora mora izvršiti potpunu i sveobuhvatnu reformu turističkog sektora, sprovesti njegovu diverzifikaciju i kroz srednjoročne i dugoročne mjere transformisati ga iz masovnog,  pretjeranog i sezonskog turizma u održivi turizam, hotelskog elitnog tipa. Pri tome, neophodno je otkloniti ili sanirati brojne limite koji determinišu održivi turizam, bilo da je u pitanju preurbanizacija na određenim lokacijama, divlja gradnja, neizgrađena i loša saobraćajna infrastruktura, nedostatak komunalne infrastukture, odsustvo upravljanja otpadom, ekološka devastacija, izražena sezonalizacija ili nedostatak kvalitetne domaće radne snage", navodi se u saopštenju.

Ističu da je zato neophodno da nova vlast pod hitno usvoji kvalitetan Prostorni plan Crne Gore i unaprijedi saobraćajnu infrastrukturu izgradnjom brze ceste od Debelog brijega do Sukobina i zaobilaznice oko Budve kako bi se rasteretile saobraćajne gužve koje uništavaju turistički imidž metropole. Takođe je neophodno hitno modernizovati i proširiti kapacitete aerodroma Tivat, kao krucijalnu vazdušnu luku za razvoj turizma na primorju.

Kako bi umrežili turizam sa poljoprivredom i promovisali domaće proizvode, PZP će stimulativnim mjerama podsticati razvoj organske ekološke poljoprivrede u zaleđu Budve.

Nikola Vučićević, predsjednik Opštinskog odbora PZP Budva i kandidat za poslanika iz opštine Budva istakao je značaj  razvoja sportskog turizma koji bi, smatra, značajno unaprijedio turističku ponudu Budve i tokom zimskih mjeseci, te očekuje da će buduća Vlada zajedno sa Opštinom Budva značajno unaprijedi sportsku infrastrukturu u Budvi, što je preduslov razvoja sportskog turizma.

Boban Stanišić, predsjednik  Mreže mladih Pokreta za promjene i kandidat za poslanika, istakao je da je Budva metropola crnogorskog turizma, u kojoj ima mjesta za sve one koji umiju, hoće i mogu da doprinesu razvoju grada. Naglasio je da su kreirali izuzetno konkretan ekonomski program, sa setom sveobuhvatnih reformi kojima će Crna Gora postati zemlja blagostanja. U fokusu izbornog programa Pokreta za promjene je turizam, te je mišljenja da Crna Gora mora izvršiti potpunu i sveobuhvatnu reformu turističkog sektora, sprovesti njegovu diverzifikaciju i kroz srednjoročne i dugoročne mjere transformisati ga iz masovnog, pretjeranog i sezonskog turizma u održivi turizam. Održivi turizam produkuje diverzifikaciju turističkog proizvoda,ravnomjeriji regionalni razvoj,snažnije povezuje turizam i poljoprivredu, istakao je Stanišić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.