Mašković čestitao 4. April: Dan studenata nas podsjeća da o njihovim problemima treba pričati svaki dan a ne jednom godišnje
Miloš Mašković, Foto: Socijaldemokrate

Mašković čestitao 4. April: Dan studenata nas podsjeća da o njihovim problemima treba pričati svaki dan a ne jednom godišnje

U ime Socijaldemokrata Crne Gore želim da svim studentkinjama i studentima čestitam Dan studenata i da poželim mnogo uspjeha u daljem akademskom radu. Ovaj važan dan treba nam bude samo podsjetnik da unapređenju studentskog standarda i višem stepenu poštovanja prava studenata trebamo težiti svakodnevno, kazao je danas član Izvršnog odbora te partije i predsjednik Omladine Glavnog grada Miloš Mašković.

Poručio je da u Socijaldemokratama znaju koliko je važno ulagati u one mlade ljude koji će sjutra biti nosioci razvoja našeg društva i o studentskom standardu ne govorimo jednom godišnje.

To je kako naglašava nešto čime se u SD-u bave svakodnevno, prije svega na insticionalnom nivou.

Podsjetio je da su zahvaljujući inicijativi SD-a u Skupštini Crne Gore povećani iznosi studentskih kredita sa oko 40 na 112 eura i studentskih stipendija sa 87 na 225 eura.

”Ta inicijativa imala je za cilj da u nestabilnoj ekonomskoj situaciji doprinese poboljšanju položaja studenata u Crnoj Gori. Sa druge strane, trudili smo se da brinemo i o svršenim visokoškolcima zbog čega smo Skupštini predložili uvećanje naknada korisnicima programa stručnog osposobljavanja koji danas primaju naknadu u iznosu od 450, umjesto 266 eura i ta inicijativa prihvaćena je jednoglasno”, poručio je Mašković.

Istakao je trud te partije da se osim kroz institucionalno djelovanje studenti podrže  na svim onim mjestima na kojima su se zalagali za poboljšanje njihovih prava, pa su tako bili podrška svim studentskim protestima koji su se organizovali u prethodnom periodu. 

”Međutim, iako smo postigli određeni napredak, položaj studenata još uvijek nije na zadovoljavajućem nivou. Trudićemo se da zajedno sa studentima i u narednom periodu radimo na stvaranju boljeg ambijenta za studiranje u Crnoj Gori. Još jednom želim svim studentkinjama i studentima srećan Dan studenata!”, zaključio je Mašković

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.