Abazović u Rimu o članstvu Crne Gore u EU
Dritan Abazović

Abazović u Rimu o članstvu Crne Gore u EU

Predsjednik Vlade i rukovodilac Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović učestvovaće, na poziv ministra vanjskih poslova i međunarodne saradnje Italije Antonija Tajanija, na sastanku ministara vanjskih poslova Zapadnog Balkana, koji će se održati u Rimu, 3. aprila.

Kako se navodi u platformi objavljenoj na sajtu Vlade, na sastanku u Rimu shodno predviđenom dnevnom redu biće razmatrana situacija u regionu i razgovarano o načinima jačanja zajedničkih napora u oblastima sigurnosti, migracije i strateške komunikacije, ali i o evropskoj integraciji zamalja regiona. 

"Učešće predsjednika Vlade  Dritana Abazovića biće prilika da se predstave rezultati koje je
Crna Gora preduzela u dijelu evropske perspektive, ali i da se razmotre budući koraci koji su
neophodni na putu prema punopravnom članstvu u EU", navodi se na sajtu Vlade.

Kako se navodi na sajtu, u skladu sa dobrosusjedskim odnosima sastanak je prilika da se potvrdi zajednički strateški cilj jačanja stabilnosti regiona, te s tim u vezi, da region kao takav pripada evropskoj porodici.

"Boravak u Rimu biće prilika i za održavanje radnih bilateralnih susreta sa predstavnicima zemlje domaćina", navodi se na sajtu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.