Naredne sedmice isplata subvencija penzionerima i korisnicima materijalne pomoći
Aleksandar Damjanović

Naredne sedmice isplata subvencija penzionerima i korisnicima materijalne pomoći

Jednokratna pomoć penzionerima sa najnižim primanjima i građanima koji su korisnici materijalne pomoći počeće naredne sedmice, saopštio je ministar finansija Aleksandar Damjanović. Damjanović kazao je da je uplaćena prva tranša od 27 miliona eura budžetske podrške Evropske unije Crnoj Gori i stekli su se uslovi da se isplate subvencije za prevazilaženje energetske krize.

"U komunikaciji sa resornim ministrom i Fondom PIO biće predložen tačan slijed koraka u cilju realizacije navedene pomoći kako bi već tokom naredne nedjelje Fond PIO počeo sa utvrđivanjem obračuna i krenuo sa realizacijom isplate prema krajnjim korisnicima", kazao je Damjanović.

Kazao je da se nada da će ovaj posao biti zaokružen naredne sedmice.

"I faktički, kao i do sada Vladu niko ne može optužiti da u nekom predizbornom kontekstu izlazi sa ovakvim aktivnostima. Redovan slijed bi bio da se nakon rebalansa krene sa ovom subvencijom, ali da nebismo toliko čekali, ove isplate ćemo izmiriti sredstvima iz tekuće rezerve, pa ćemo taj novac nakon rebalansa nadomjestiti novcem iz podrške EU", kazao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.