Begović od više tužilaštava tražila izvještaje o policijskoj torturi

Begović od više tužilaštava tražila izvještaje o policijskoj torturi

Vršiteljka dužnosti Vrhovnog državnog tužilaštva Tatjana Begović zatražila je izvještaje o postupanju od svih tužilaštava u predmetima koji se odnose na policijsku torturu, saopšteno je CdM-u iz VDT-a.

Portal Libertas je objavio prošle sedmice uznemirujuće fotografije iz istrage o policijskoj torturi koju su navodno sprovodili pripadnici Odsjeka za posebnu operativnu podršku Uprave policije.

Begović je u petak zatražila od rukovodioca Osnovnog državnog Podgorica da joj do danas dostavi izvještaj o postupanju i preduzetim radnjama u predmetima koji su formirani u tom tužilaštvu, a odnose se na lica sa fotografija.

“V.d. VDT-a Tatjana Begović zatražila je od rukovodioca Osnovnog državnog Podgorica izvještaj o postupanju i preduzetim radnjama u predmetima koji su formirani u ovom tužilaštvu, a odnose se na lica sa fotografija. Takođe je zatražen i izvještaj o postupanju od svih tužilaštava u predmetima koji se odnose na policijsku torturu. Riječ je o veoma obimnom materijalu koji će vršiteljki dužnosti VDT-a biti dostavljen do kraja ove sedmice”, kazali su CdM-u iz VDT-a.

Iz VDT-a dodaju da će se nakon analize dostavljenih izvještaja donijeti odluka o daljem postupanju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.