Podgoričanka Hata Drini tvrdi: Supruga su u policiji mučili da prizna, sad ga ne puštaju iz zatvora
HATA DRINI / M.S.

Podgoričanka Hata Drini tvrdi: Supruga su u policiji mučili da prizna, sad ga ne puštaju iz zatvora

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija trenutno se na izdržavanju kazne nalazi 1.059 zatvorenika, a jedan od njih Emro Drini nadao se da će u aprilu izaći na slobodu jer je stekao uslove za otpust nakon što je odležao dvije trećine kazne. To se, međutim, neće desiti jer je Uprava policije dala ocjenu da će mu bezbjednost biti ugrožena ukoliko se nađe na slobodi. Njegova supruga Hata Drini ogorčena je zbog takve odluke, tim prije što je pred porođajem, a sedmoro djece, kako tvrdi, nema kome da ostavi.

Ona smatra da je njen suprug nevin završio u zatvoru i tvrdi da je pod policijskom torturom priznao krivično djelo koje nije izvršio i zbog kojeg je na kraju osuđen na godinu i devet mjeseci zatvora.

Ističe da je njen suprug bio glavni izdržavalac porodice sa sedmoro djece, a sada je i osmo na putu.
– Smatram da je ovakvo mišljenje policije nepravedno i neki čin osvete prema mom suprugu, a mi smo Romi, pa misle da nas niko neće zaštititi.

Moj suprug je uhapšen u junu 2020. godine, kada je grupa policajaca došla kod nas kući, u trenutku kada smo krenuli u Narodnu kuhinju da uzmemo obrok. Policija je tražila njegovog brata, a kada im je rečeno da on nije tu i da je u Italiji, rekli su mom suprugu: "Ajde pođi ti s nama da u policiji daš izjavu o bratu".

On je pošao i tamo su ga mučili, tukli i iznudili priznanje za bacanje bombe na neki objekat, a glavni mučitelj mog supruga bio je jedan policijski inspektor koji je nedavno uhapšen jer se bavio trgovinom drogom – priča Hata Drini za "Dan".

Tvrdi da su dolazili i njoj da prijete i savjetovali joj da pazi šta radi.

– Moj suprug nije smio tužiocu i advokatu da kaže da je od njega iznuđeno priznanje i da su ga mučili jer su mu zaprijetili da će mu se osvetiti i da će naškoditi meni i djeci. Ćutali smo i muž je, ipak, otišao u zatvor i tamo se dobro vladao.

Svi ga vole, uprava zatvora je dala pozitivno mišljenje za njegovo puštanje na slobodu, ali policija kaže da je ugrožen i da ne treba da izlazi iz zatvora. To je nepravedno, jer ja sam jedva čekala da on izađe.

Treba da se porodim uskoro, a s obzirom na to da će on ostati u zatvoru, ja ću morati da se porodim kod kuće, jer ne smijem otići u bolnicu i ostaviti djecu. Ona sa mnom ne mogu u bolnicu, a neko ih mora paziti – ipak djeca mogu da urade nešto čime će ugroziti sebe dok nema nikog da vodi računa o njima.

Osim što nas ugrožavaju jer nam u zatvoru drže čovjeka koji je za nas zarađivao i donosio hranu kući, sada i zdravstveno ne znam šta mi se može desiti jer treba da se porodim sama u kući – ogorčena je Drini, prenosi Dan.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.