Abazović: Država će u narednim godinama prihodovati ogromna sredstva od trajektne linije Kamenari - Lepetane

Abazović: Država će u narednim godinama prihodovati ogromna sredstva od trajektne linije Kamenari - Lepetane

Zaista ne znam tačnu cifru i koliko je plaćen, ali nama trajekt treba i to nisu nikakvi novci, a jeftiniji trajekt sebe može da isplati smao u toku ljetnjih mjeseci, poručio je Dritan Abazović, premijer u tehničkom mandatu.

"Sve što se saopštava je netačno, nas će trajekt da košta ništa - nula", dodao je Abazović nakon polaganja kamena temeljca za gradnju četiri nova objekta u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

On je i objasnio zašto tako misli.

"Zato što biznis koji vam donosi desetine miliona eura godipšnje košta ništa u ono što je ostvarenje. Država će u narednim godinam prihodovati ogromna sredstva od trajektne linije Kamenari - Lepetane. Sve što investiramo sad je samo početni trošak", dodao je Abazović.

Istakao je i da do kraja mnjeseca očekuju i nove trajetke.

Kako možemo da poboljšamo bezbjednost u sudovima

Vlada Crne Gore danas će na vanrednoj sjednici razmatrati pitanje bezbjednosti institucija.

"Dvije informacije će biti aktuelne - jedna je Ministartsva pravde i jedna koju je napravila međusektorska grupa o tome kako možemo dodatno da poboljšamo bezbjednost u sudovima i tužilačkoj organizaciji", rekao je Abazović.

Kaže da je događaj u Osnovnom sudu kada je u napadu bombom stardala jedna osoba, a nekoliko ih povrijeđeno, bio tragičan događaj.

"Ne mislim da su tu prekršene bilo kakve procedure, ne daj bože moglo je nešto da se desi i u restoranu i na nekom otvorenom prostoru. To su nedaće koje pogađaju sva društva, pa i naše... Imali smo tragediju na Cetinju. Svi moramo da vidimo kako da učinimo društvo malo funkcionanijim", zaključio je Abazović, prenose Vijesti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.