Danilović: Da DIK prosto proglasi pobjednika prije nego i počne zvanična kampanja, sramno

Danilović: Da DIK prosto proglasi pobjednika prije nego i počne zvanična kampanja, sramno

Lider Ujedinjene Crne Gore komentarišući odluku Državne izborne komisije (DIK) da ne prihvati kandidaturu lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajić, kazao je da se Spajić sam upleo u vrzino kolo a odluku DIK-a nazvao je sramnom i jadnom.

"Milojko Spajić se sam zapetljao u vrzino kolo i namjestio na peterac svim pucačima, a te vrste kod nas nije nikada falilo. Ne želim da se bavim njegovim izjavama, 'rečenostima, nedorečenostima i prerečenostima', ali je odluka Državne izborne komisije sramna i jadna", napisoa je Danilović na Fejsbuku.

Odluku DIK-a Danilović smatra neustavnom i nezakonitom.

"Jer DIK nije nikakav Sud časti pa da cijeni istinitost Spajićevih iskaza, nego je dužan da poštuje propise ove države, pa makar odavno bila ponižena i mnogim propisima, komisijama i ljudima. Ovakvim glasanjem DIK može da diskvalifikuje koga god i prije izbora da odluči ko će biti predsjednik Crne Gore", kazao je Danilović.

On smatra da bi svi kandidati za predsjednika morali da osude ovaj način diskvalifikacije.

"Ne zato što treba braniti Milojka Spajića koji sebe napada iz svih oružja, nego zato što je sramno da o tome odlučuje DIK. Ko govori istinu, a ko laže, mora da odluči narod, građanin, a ne Komisija. To što je Đukanović čekao ishod odlučivanja da bi se kandidovao jasno govori o čemu se radi", kaže Danilović.

Lider Ujedinjene Crne Gore navodi i da mu je kao političaru koji je i sam kandidat žao što u trci neće učestvovati, kako je kazao, jedan od najpopularnijih.

"Jer nije stvar u tome da neko od nas pobijedi u što slabijoj konkurenciji, nego da pobijedi časno i ljudski. Sramota je da u utakmici može učestvovati Đukanović, po treći put, i da je poželjan kandidat, a da se ostalima prave nezakonite zamke i smicalice. Bilo bi najpoštenije, ako se ovako nastavi, da DIK prosto proglasi pobjednika prije nego i počne zvanična kampanja - ako Đukanović još uvijek nema mig od evroatlanskih partnera, onda je idealan Filip Vujanović, prihvatiće, samo da ga malo pogura većina iz Komisije", navodi Danilović na Fejsbuku.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.