Olimpijskom šampionu amputirane i noge i ruke
IZVOR: PROFIMEDIA/SPUTNIK

Olimpijskom šampionu amputirane i noge i ruke

Jedan od najvećih sportista koje Rusija ima Roman Kostomarov (46) u lošem je stanju pošto su mu u roku od samo nekoliko dana amputirane prvo obije noge, a zatim i obije ruke. Olimpijski, svjetski i evropski prvak u umetničkom klizanju se bori za život, objavio je Eurosport pozvavši se tom prilikom na rusku "Komsomolskaju pravdu" koja obično objavljuje tačne i proverene informacije.

Kostomarov je početkom ove godine primljen na intenzivnu njegu jer je bio zaražen korona virusom i situacija se znatno zakomplikovala. Imao je tešku upalu pluća, da bi se potom pojavila i gangrena zbog koje su doktori morali hitno da reaguju kako bi Rus imao bilo kakvu šansu da preživi.

''Tkivo u stopalima je najprije odumrlo zbog poremećaja cirkulacije, a sada su mu amputirane i obije ruke, kako bi se spriječilo širenje bakterija i odumiranje drugih djelova tijela'', prenosi Eurosport teške vijesti o jednom od najvećih sportista Rusije. prenosi Mondo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.